• ТОП-Готель
  • ТОП-Тури
  • ТОП-Країна

Документи на візу

СЛОВАЧЧИНА

ПЕРЕЛІК ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ ВІДКРИТТЯ ВІЗ

1.Оригінал закордонного паспорту, дійсний не менш ніж 4 міс (120 днів) після дати запланованої подорожі (обовязкова наявність двох чистих сторінок). Ксерокопія першої сторінки та всіх віз за останні три роки.

При наявності 2-го діючого або старого паспорту потрібно надати його в оригіналі та копії всіх сторінок. Паспорти з подовженим строком дії не приймаються.

2.Копія внутрішнього паспорту (всі сторінки).

3.Дві кольорові фотографії 3,5х4,5 (80%обличчя), зроблені не пізніше місяця тому. Скановані фотографії не приймаються.

4.Довідка з місця роботи на фірмовому бланку, де мають бути вказані: назва і точна адреса компанії, стаціонарний номер телефону, посада, оклад з розбивкою за останні 6 місяців, інформація про збереження за працівником на період відпустки робочого місця та зарплати. Довідка підписується директором, головним бухгалтером і завіряється “мокрою” печаткою.

5.Документи, що підтверджують наявність необхідного фінансового забезпечення, а саме: оригінал довідки з банку про наявність рахунку в гривнях, доларах США, або євро (сума з розрахунку 55 євро на день перебування на людину).

Для туристів, які не мають власних джерел доходів і туристів, які не можуть надати фінансові гарантії у вигляді довідок з банку, необхідно надати нотаріально оформлену заяву про спонсорство від особи, що бере на себе витрати і довідку з банку, яка підтверджує платоспроможність даного спонсора. До довідки із банку необхідно прикласти довідку з роботи, копію українського паспорту спонсора (всі сторінки з відмітками). Ця вимога розповсюджуються також на студентів та повнолітніх дітей, що подорожують з батьками.

6.Копії документів, що підтверджують наявність майна (рухомого / не рухомого).

7.Копії свідоцтва про шлюб, розлучення, смерть чоловіка/дружини.

8.Анкета для відкриття візи Шенген.

Для дітей додатково:

1.Копія свідоцтва про народження.

2.Довідка з навчального закладу (для школярів) з вказанням адреси і телефону школи.

3.Для неповнолітніх дітей, які подорожують з одним із батьків (в супроводі інших родичів) — оригінал нотаріально завіреного дозволу на виїзд за межі України від одного з батьків (від батьків).

4.Нотаріально завірена заява про спонсорство від одного з батьків, який бере на себе всі фінансові витрати, всі перераховані вище документи на одного з батьків (див пункти 4,5), копія внутрішніх та закордонних паспортів обох батьків (всі сторінки з відмітками).

5. Якщо в дитини немає одного з батьків, подається копія відповідного документу.

Для пенсіонерів додатково:

1.Копія пенсійного посвідчення.

2.Довідка з відділу соціальних справ про нарахування пенсії.

Для студентів додатково:

1.Копія студентського квитка.

2.Довідка з навчального закладу з вказанням адреси, телефону деканату.

Для приватних підприємців додатково:

1.Копія свідоцтва про реєстрацію (завірена нотаріально).

2.Копія свідоцтва платника податків або патенту.

3.Оригінальна довідка з банку про наявність та стан рахунку. Рух грошових коштів на рахунку за останні 3-6 місяців. Залишок на рахунку мінімум 10000 грн. Термін дії довідки 1 місяць з дня видачі.

4.Довідка з податкової про обсяг виручених коштів (не звіт). Якщо на загальній системі оподаткування, то Свідоцтво платника ПДВ (копія).

Для подорожуючих на автомобілі додатково:

1.Копія техпаспорта на автомобіль.

2.Копія водійських прав.

3.Копія “зеленої карти”.