• ТОП-Готель
  • ТОП-Тури
  • ТОП-Країна

Документи на візу

УГОРЩИНА

ПЕРЕЛІК ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ ВІДКРИТТЯ ВІЗ

1.Оригінал закордонного паспорту, дійсний не менш ніж 3 міс (90днів) після дати запланованої подорожі (обовязкова наявність двох чистих сторінок). Ксерокопія всіх заповнених сторінок паспорту. Паспорти з подовженим строком дії не приймаються.

2.Копія внутрішнього паспорту (всі сторінки з відмітками).

3.Дві кольорові фотографії 3,5х4,5 (80%обличчя), зроблені не пізніше 6 місяців тому. Скановані фотографії не приймаються.

4.Довідка з місця роботи на фірмовому бланку, де мають бути вказані: назва і точна адреса компанії, стаціонарний номер телефону, дата прийняття на роботу, посада, оклад з розбивкою за останні 6 місяців, інформація про збереження за працівником на період відпустки робочого місця та зарплати. Довідка підписується директором, головним бухгалтером і завіряється “мокрою” печаткою.

5.Документи, що підтверджують наявність необхідного фінансового забезпечення, а саме: оригінал довідки з банку про наявність рахунку в гривнях, доларах США, або євро та рух грошових коштів за останні 3 місяці.

Для туристів, які не мають власних джерел доходів і туристів, які не можуть надати фінансові гарантії у вигляді довідок з банку, необхідно надати нотаріально оформлену заяву про спонсорство від особи, що бере на себе витрати і довідку з банку, яка підтверджує платоспроможність даного спонсора. До довідки із банку необхідно прикласти довідку з роботи, копія українського паспорту спонсора (всі сторінки з відмітками). Ця вимога розповсюджуються також на студентів та повнолітніх дітей, що подорожують з батьками.

6.Копії документів, що підтверджують наявність майна (рухомого / не рухомого).

7.Копії свідоцтва про шлюб, розлучення, смерть чоловіка/дружини.

8.Анкета для відкриття візи Шенген.

Для дітей додатково:

1.Копія свідоцтва про народження. Якщо дитині 16 років, копія внутрішнього паспорту.

2.Копія першої сторінки проїзного документу та раніше оформлених віз.

3.Довідка з навчального закладу (для школярів) з вказанням адреси і телефону школи.

4.Для неповнолітніх дітей, які подорожують з одним із батьків (в супроводі інших родичів) — оригінал нотаріально завіреного дозволу на виїзд за межі України від одного з батьків (від батьків).

5.Нотаріально завірена заява про спонсорство від одного із батьків, який бере на себе всі фінансові витрати, всі перераховані вище документи на одного з батьків (див пункти 4,5).

6. Якщо в дитини немає одного з батьків, подається копія відповідного документа

Для пенсіонерів додатково:

1.Копія пенсійного посвідчення.

2.Довідка з відділу соціальних справ про нарахування пенсії, якщо пенсія менша ніж 3500 грн., додатково надається довідка з банку про наявність рахунку із залишком більше 1000 євро.

Для студентів додатково:

1.Копія студентського квитка.

2.Довідка з навчального закладу з вказанням адрес та телефону.

Для приватних підприємців додатково:

1.Копія свідоцтва про реєстрацію (завірена нотаріально).

2.Копія свідоцтва платника податків або патенту.

3.Копія декларації про доходи фізичних осіб, завірена податковою службою, за останні 6 місяців або довідка про доходи з “мокрою” печаткою податкової інспекції за останній звітний період (рік).

Для подорожуючих на автомобілі додатково:

1.Копія техпаспорта на автомобіль.

2.Копія водійських прав.

3.Копія “зеленої карти”.