• ТОП-Готель
  • ТОП-Тури
  • ТОП-Країна

Документи на візу

АВСТРІЯ

ПЕРЕЛІК ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ ВІДКРИТТЯ ВІЗ

Всі документи (за винятком паспортів) повинні бути перекладені на німецьку або англійську мову. Переклад не потребує нотаріального завірення.

1.Оригінал закордонного паспорту, дійсний не менш ніж 3 міс (90днів) після дати запланованої подорожі (обовязкова наявність двох чистих сторінок). Ксерокопія всіх заповнених сторінок паспорту.

При наявності 2-го діючого або старого паспорту потрібно надати його в оригіналі та копії всіх сторінок. Паспорти з подовженим строком дії не приймаються.

2.Копія внутрішнього паспорту (всі сторінки з відмітками).

3.Дві кольорові фотографії 3,5х4,5 (80%обличчя), зроблені не пізніше 6 місяців тому. Скановані фотографії не приймаються.

4.Довідка з місця роботи на фірмовому бланку, де мають бути вказані: назва і точна адреса компанії, стаціонарний номер телефону, дата прийняття на роботу, посада, оклад з розбивкою за останні 6 місяців, інформація про збереження за працівником на період відпустки робочого місця та зарплати. Довідка підписується директором, головним бухгалтером і завіряється "мокрою" печаткою + переклад. Обовязково потрібно вказати номер телефону особи, що видала довідку.

Для заявників, які працюють менш ніж 2 місяці, додатково: копія трудової книжки з записом про прийняття на роботу (перша сторінка, останні сторінки та переклад).

5.Документи, що підтверджують наявність необхідного фінансового забезпечення, а саме: оригінал довідки з банку про наявність рахунку в гривнях, доларах США, або євро (сума не менш ніж 1000 євро на людину на тиждень перебування) з ПІБ та контактним номером телефону працівника банку, що видав довідку. Дорожні чеки не приймаються.

Для туристів, які не мають власних джерел доходів і туристів, які не можуть надати фінансові гарантії у вигляді довідок з банку, необхідно надати нотаріально оформлену заяву про спонсорство від особи, що бере на себе витрати і довідку з банку, яка підтверджує платоспроможність даного спонсора. До довідки із банку необхідно прикласти довідку з роботи, копію українського паспорту спонсора (всі сторінки з відмітками). Ця вимога розповсюджуються також на студентів та повнолітніх дітей, що подорожують з батьками.

6.Копії свідоцтва про шлюб, розлучення, смерть чоловіка/дружини.

7.Анкета для відкриття візи Шенген.

Для дітей додатково:

1.Копія свідоцтва про народження.

2.Довідка з навчального закладу (для школярів) з вказанням адреси і телефону школи, ПІБ та контактного телефону працівника, який видав довідку.

3.Для неповнолітніх дітей, які подорожують з одним із батьків (в супроводі інших родичів) — оригінал нотаріально завіреного дозволу на виїзд за межі України від одного з батьків (від батьків) + копія з перекладом. Супроводжується ксерокопією всіх сторінок внутрішнього паспорту одного з батьків (батьків).

4.Якщо віза відкривається тільки дитині — нотаріально завірений лист про спонсорство від одного з батьків, який бере на себе всі фінансові витрати, всі перераховані вище документи на одного з батьків (див пункти 4,5), копія внутрішніх та закордонних паспортів обох батьків (всі сторінки з відмітками).

Для пенсіонерів додатково:

1.Копія пенсійного посвідчення.

2.Довідка з відділу соціальних справ про нарахування пенсії.

Для студентів додатково:

1.Копія студентського квитка.

2.Довідка з навчального закладу з вказанням адреси, телефону деканата та ПІБ працівника, що видав довідку.

Для приватних підприємців додатково:

1.Копія свідоцтва про реєстрацію (завірена нотаріально).

2.Копія свідоцтва платника податків або патенту.

3.Копія декларації про доходи фізичних осіб, завірена податковою службою, за останні 6 місяців або довідка про доходи з "мокрою" печаткою податкової інспекції з вказанням стаціонарного номеру телефону і адреси податкового відомства.

Для подорожуючих на автомобілі додатково:

1.Копія техпаспорта на автомобіль.

2.Копія водійських прав.

3.Копія "зеленої карти".