• ТОП-Готель
  • ТОП-Тури
  • ТОП-Країна

Документи на візу

ІСПАНІЯ

ПЕРЕЛІК ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ ВІДКРИТТЯ ВІЗ

Всі документи (за винятком паспортів) повинні бути перекладені на іспанську або англійську мову. Переклад не потребує нотаріального завірення.

1.Оригінал закордонного паспорту, дійсний не менш ніж 3 міс (90днів) після дати запланованої подорожі (обовязкова наявність двох чистих сторінок). Ксерокопія всіх сторінок паспорту.

При наявності 2-го діючого або старого паспорту потрібно надати його в оригіналі та копії всіх сторінок. Паспорти з подовженим строком дії не приймаються.

2.Копія внутрішнього паспорту (всіх сторінок).

3.Дві кольорові фотографії 3,5х4,5 (80%обличчя), зроблені не пізніше 6 місяців тому. Скановані фотографії не приймаються.

4.Довідка з місця роботи на фірмовому бланку, де мають бути вказані: посада, оклад з розбивкою за останні 6 місяців, інформація про збереження за працівником на період відпустки робочого місця та зарплати, та організація, для якої видана довідка (в Посольство Іспанії в Україні). Довідка підписується директором, головним бухгалтером і завіряється “мокрою” печаткою + переклад.

5.Документи, що підтверджують наявність необхідного фінансового забезпечення, а саме: оригінал довідки з банку про наявність рахунку в гривнях, доларах США, або євро (при терміні подорожі до 9 днів - на кожну людину ( в т.ч. і на дітей) сума повинна бути 590 євро, більш ніж 9 днів - додатково 65 євро за кожний наступний день перебування). При відсутності банківського рахунку приймаються дорожні чеки (travel cheques) з розрахунку, вказаного для довідки з банку. Подаються копії дорожніх чеків і копії квитанції про їх придбання.

Для туристів, які не мають власних джерел доходів і туристів, які не можуть надати фінансові гарантії у вигляді довідок з банку або дорожніх чеків, необхідно надати нотаріально оформлену заяву про спонсорство від особи, що бере на себе витрати і довідку з банку, яка підтверджує платоспроможність даного спонсора + переклад. До довідки із банку необхідно прикласти довідку з роботи + переклад, копії документів, що підтверджують родинний звязок спонсора з туристами + переклад, копія українського паспорту спонсора (всі сторінки). Ця вимога розповсюджуються також на студентів та повнолітніх дітей, що подорожують з батьками.

6.Копії документів, що підтверджують наявність майна (рухомого / не рухомого) + переклад.

7.Копії свідоцтва про шлюб, розлучення, смерть чоловіка/дружини + переклад.

8.Анкета для відкриття візи Шенген.

Для дітей додатково:

1.Копія свідоцтва про народження + переклад.

2.Довідка з навчального закладу (для школярів) + переклад.

3.Для дітей, які подорожують з одним із батьків (в супроводі інших родичів) — нотаріально завірена копія дозволу на виїзд за межі України від одного з батьків (від батьків) + переклад. Супроводжується ксерокопією всіх сторінок внутрішнього паспорту одного з батьків (батьків).

4.Якщо в дитини немає одного з батьків, подається копія відповідного документа + переклад.

Для пенсіонерів додатково:

1.Копія пенсійного посвідчення + переклад.

2.Довідка з відділу соціальних справ про нарахування пенсії + переклад.

3.Працюючі пенсіонери надають довідку з роботи + переклад.

Для студентів додатково:

1.Копія студентського квитка + переклад.

2.Довідка з навчального закладу + переклад.

Для приватних підприємців додатково:

1.Копія свідоцтва про реєстрацію + переклад.

2.Копія свідоцтва платника податків + переклад.

3.Копія декларації про доходи фізичних осіб, завірена податковою службою, за останні 6 місяців + переклад або довідка про доходи з “мокрою” печаткою податкової інспекції + переклад.