• ТОП-Готель
  • ТОП-Тури
  • ТОП-Країна

Документи на візу

ЛАТВІЯ

ПЕРЕЛІК ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ ВІДКРИТТЯ ВІЗ

1.Оригінал закордонного паспорту, дійсний не менш ніж 3 місяці після дати запланованої подорожі (обовязкова наявність двох чистих сторінок). Ксерокопія першої сторінки та всіх віз за останні три роки.

При наявності 2-го діючого або старого паспорту потрібно надати його в оригіналі та копії всіх сторінок. Паспорти з подовженим строком дії не приймаються.

2.Оригінал та копія внутрішнього паспорту (всі сторінки).

3.Дві кольорові фотографії 3,5х4,5 (80%обличчя), зроблені не пізніше 6 місяців тому. Скановані фотографії не приймаються.

4.Довідка з місця роботи на фірмовому бланку, де мають бути вказані: назва і точна адреса компанії, стаціонарний номер телефону, дата прийому на роботу, посада, оклад з розбивкою за останні 6 місяців, інформація про збереження за працівником на період відпустки робочого місця та зарплати. Довідка підписується директором, головним бухгалтером і завіряється “мокрою” печаткою.  

5.Документи, що підтверджують наявність необхідного фінансового забезпечення, а саме: оригінал довідки з банку про наявність рахунку в гривнях, доларах США, або євро (залишок вираховується не менше ніж 60 євро (еквівалент у гривнях або доларах) на день перебування у країні на людину.

Для туристів, які не мають власних джерел доходів і туристів, які не можуть надати фінансові гарантії у вигляді довідок з банку, необхідно надати нотаріально оформлену заяву про спонсорство від особи, що бере на себе витрати і довідку з банку, яка підтверджує платоспроможність даного спонсора. До довідки із банку необхідно прикласти довідку з роботи, копія українського паспорту спонсора (всі сторінки з відмітками) та документ, що підтверджує родинні звязки. Ця вимога розповсюджуються також на студентів та повнолітніх дітей, що подорожують з батьками.

6.Копії свідоцтва про шлюб, розлучення, смерть чоловіка/дружини.

7.Анкета для відкриття візи Шенген.

Для дітей додатково:

1.Копія свідоцтва про народження.

2.Довідка з навчального закладу (для школярів) з вказанням адреси і телефону школи.

3.Для неповнолітніх дітей, які подорожують з одним із батьків (в супроводі інших родичів) — копію нотаріально завіреного дозволу на виїзд за межі України від одного з батьків (від батьків).

4.Нотаріально завірена заява про спонсорство від одного з батьків, який бере на себе всі фінансові витрати, всі перераховані вище документи на одного з батьків (див пункти 4,5).

5. Якщо в дитини немає одного з батьків, подається копія відповідного документа.

Для пенсіонерів додатково:

1.Копія пенсійного посвідчення.

2.Довідка з відділу соціальних справ про нарахування пенсії.

Для студентів додатково:

1.Копія студентського квитка.

2.Довідка з навчального закладу з вказанням адрес та телефону.

Для приватних підприємців додатково:

1.Копія свідоцтва про реєстрацію (завірена нотаріально).

2.Довідка про доходи за останній звітний період і про відсутність заборгованості з податкової інспекції (оригінал).